1547046802 06 22 502 090 | simplemailinfo@acelcsarnok.hu |  fb   |   HU / EN / DE

szechenyi-2020

Image

Termelési innováció és termelésirányítási rendszer bevezetése a Vass Acélcsarnok Kft-nél

GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00010

A kedvezményezett neve: Vass Acélcsarnok Korlátolt Felelősségű Társaság

  • A fejlesztés tárgya, célja: Termelési innováció és termelésirányítási rendszer bevezetése a Vass Acélcsarnok Kft-nél
  • A feltételesen vissza nem térítendő​ európai uniós támogatás összege: 406 500 000 Ft.
  • A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A Vass Acélcsarnok Kft 2001-ben alakult és azóta folyamatosan fejleszti tevékenységét mind technológiailag, mind humán erőforrást tekintve. A vállalkozás a projekt keretében a 2511 '08 Fémszerkezet gyártása tevékenységét fejleszti. A megvalósítandó fejlesztés a vállalkozás Ipar 4.0-hoz kapcsolódó, digitális és automatizált technológiai fejlesztéshez történő kapcsolódást szolgálja. Gyártástechnológia fejlesztésével termelésük nagymértékű növekedést tud produkálni (160 t-ról 600 t-ra/hó), mely lehetővé teszi, hogy a folyamatosan növekvő volumenű belföldi értékesítés mellett a külpiaci jelenlétüket is erősítsék.

A megvalósítás helyszíne: 8154 Polgárdi-Bálintmajor

A fejlesztés a következő részekből áll:

1. Jumbo-LT24-12500 Automata 3D-s cső és profilmegmunkáló lézer gyártócella adagoló és kirakodó rendszerrel

2. WPS-3006 3D-s nagypontosságú lemezmegmunkáló gyártócella

3. Flexi-30 VSD-OMD Légtechnikai rendszer nagy teljesítményű hűtve szárító egységes kompresszorral

4. Gépalap padló és akna készítése

5. Villamosenergia bővítés (3 x 800 Amper)

6. Hőszivattyús HMV tároló telepítése

7. Külföldi kiállításon való részvétel

8. Információs technológia fejlesztés – Termelésirányítási rendszer (Cloudberry MES – EXPERT)

A projekt célja technológiafejlesztés, termelési innováció és a külpiaci terjeszkedést elősegítő szolgáltatások igénybevétele a vállalkozás bővítéséhez.

A fejlesztés eredményeként a nagyértékű eszközök beszerzése egyszerűsíti a cég munkafolyamatait, a felszabaduló kapacitást pedig a növekvő megrendelői mennyiség és igények további kielégítésére csoportosíthatja át a vállalkozás.

  • A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00010
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.06.21.

Termelési innováció és termelésirányítási rendszer bevezetése

Jumbo-LT24-12500 Automata 3D-s cső és profilmegmunkáló lézer
Jumbo-LT24-12500 Automata 3D-s cső és profilmegmunkáló lézer

 

  • A jelenleg beszerezhető egyik legmodernebb csőlézer
  • 25 mm vastagságú, 55-610 mm átmérőjű és 12 méter hosszúságú csövek és profilok vágását teszi lehetővé. Fúró, maró és menetvágó műveletek elvégzésére is alkalmas.
  • Kelet-közép Európában nincs ilyen gép 

Jumbo-LT24-12500 Automata 3D-s cső és profilmegmunkáló lézer

A csőlézer 37 m hosszú, 12 m széles és 4 m magas

Jumbo-LT24-12500 Automata 3D-s cső és profilmegmunkáló lézer

Galéria

I. Sajtóközlemény

A Vass Acélcsarnok Kft.sajtótájékoztatót szervezett meg és bonyolított le. A sajtótájékoztatóra 2022. június 20-án került sor a Hiemer-házban (8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4), 10:00 órai kezdettel.

II. Nyitó sajtónyilványos esemény

A nyitó sajtónyilvános eseményen Vass János tulajdonos köszöntötte a meghívott vendégeket, majd Vass Ágnes szervezetfejlesztési vezető tartott részletes tájékoztatót a projektről, beruházás szakaszairól.
Image

Fotó: Juhász Bence

Image

Megérkezett a légtechnikai rendszer

 

2023. február 25 - 26-án megérkezett a Vass Acélcsarnok Kft-hez a Flexi-30 VSD-OMD Légtechnikai rendszer nagy teljesítményű hűtve szárító egységes kompresszorral, mikro porszűrővel. A berendezés gyártója a Tolpec GmbH, SCC Compressor Technik.

Image

Zajlik az új telephely kivitelezése

 

Vass Acélcsarnok Kft. telephely fejlesztése ütem szerint halad.

Image

Birtokba vettük új telephelyünket

 

2024 februárban a gyártás és a teljes irodai adminisztráció is birtokba vette új, saját tervezésű és fejlesztésű, 4 egységből álló közel 8000 m2-es telephelyünket. A modern létesítmény minden igényt kielégít, hogy továbbra is kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújthassunk ügyfeleinknek. Az új csarnok nemcsak egy épület számunkra; jelképe szakmánk iránti elkötelezettségünknek és precizitásunknak.
Új címünk: Polgárdi-Bálintmajor

Image

Beüzemelésre került a plazmavágó gépünk

 

Beüzemelésre került a WPS-3006 3D-s nagy pontosságú lemezmegmunkáló gyártócella, a Vass Acélcsarnok Kft. polgárdi telephelyén. 3D-s vágófejű plazmavágó gépünk az egyenes, ferde vagy bonyolult formák hatékony vágását hajtja végre. Tökéletesen alkalmas arra, hogy akár 3000 mm x 6000 mm méretű fémlemezekből alkatrészeket kivágjon. A plazmavágó gép bármilyen lemezalkatrész fúró, maró vagy menetvágó műveletét elvégzi, ± 0.05 mm pontossággal. A beüzemelést követő tesztüzem után a a gyártás is megindulhat.

Image

Beszámoló: Vass Acélcsarnok Kft. az Intertool szakvásáron

 

Örömmel jelentjük be, hogy a Vass Acélcsarnok Kft. sikeresen részt vett az 2024. május 23-26. között Wels-ben  megrendezett Intertool szakvásáron, Ausztria legjelentősebb gyártástechnológiai B2B eseményén. Az idei év különlegessége, hogy a vásárt a Schweissen nemzetközi hegesztéstechnikai kiállítással együtt rendezték meg, így a látogatók egy helyen ismerkedhettek meg a legújabb ipari technológiák széles skálájával.

Büszkén mutattuk be legújabb fejlesztéseinket a csőlézer és plazmavágási technológiák terén. Ezek az innovációk lehetővé teszik a fémfeldolgozásban dolgozó szakemberek számára, hogy precíziós munkájukat még hatékonyabbá tegyék.

A kiállításon bemutatott eszközeink kimagasló pontosságot és megbízhatóságot biztosítanak, amelyek jelentősen hozzájárulnak a termelékenység növeléséhez és a gyártási költségek csökkentéséhez. Az esemény lehetőséget biztosított számunkra, hogy találkozzunk potenciális üzleti partnerekkel, megvitassuk üzleti stratégiáinkat, és erősítsük pozíciónkat az európai és nemzetközi piacon. Az Intertool szakvásáron való részvételünk megerősítette elkötelezettségünket az innováció és a minőség iránt, miközben lehetőséget adott arra, hogy bepillantást nyerjünk a jövő gyártástechnológiai trendjeibe.

Köszönjük mindenkinek, aki meglátogatta standunkat és részt vett a bemutatóinkon.

Elérhetőség

  VASS ACÉLCSARNOK Kft.

   Új címünk:
8154 Polgárdi-Bálintmajor

  MEGKÖZELÍTÉS:
8154 Polgárdi-Bálintmajor

  POSTACÍM:
8007 Székesfehérvár, Pf. 70.

  06 22 502 090

  info@acelcsarnok.hu

Facebook